Taloyhtiön on hyvissä ajoin hyvä varautua sähköautoihin. Kannattaa aina aloittaa kartoittamalla taloyhtiön sähköinfra ja sen soveltuvuus lataamiseen. Tämän jälkeen taloyhtiön on järkevää pyytää konsultointia eri toteutusmahdollisuuksista ja niiden kustannuksista.

Autonlämmitysrasioista ei ole suositeltavaa ladata, sillä niitä ei ole suunniteltu kestämään suuria latausvirtoja. SESKO:n lataussuosituksessa autonlämmitysrasiasta voidaan ladata, mutta latausvirta täytyy rajoittaa kahdeksaan ampeeriin. Suuremmat latausvirrat muodostavat turvallisuusriskin ja palovaaran.

Suosittelemme hidasta lataamista taloyhtiöissä. Edullisuutensa lisäksi se on pitkäkestoisin ratkaisu sähköautoilijoille, kunhan mitoitus tehdään oikein.

Auton lämmitykseen kuluva keskimääräinen energia on upotettu autopaikkavuokraan tai sen vastikkeeseen melkein kaikissa taloyhtiöissä. Taloyhtiöt joutuvat tekemään periaattellisen päätöksen siitä, halutaanko sähköautoilijoita laskuttaa kulutuksen mukaan, vai peritäänkö autoilijoilta korkeampaa autopaikkavuokraa tai -vastiketta.

Lataaminen palveluna: edut ja haitat

+   Kulutuksen mukainen laskutus
+   Palveluntarjoaja hoitaa laskuttamisen
+   Huolto sisältyy palveluun
–   Palvelumaksu ja mahdollinen korotettu sähkönhinta
–   Määräaikainen sopimus

Lataaminen ilman palvelua: edut ja haitat

+   Maksat vain laitteesta ja asennuksesta
–   Reilun kiinteän vuokran tai vastikkeen määrittäminen

Ota meihin yhteyttä, mikäli tarvitset lisätietoa sähköautojen lataamisesta taloyhtiössä.

Sulje
×

Cart